Årets Retailleder 2019 er kåret

Årets Retailledere er Stine Trygg-Hauger fra Clas Ohlson og Karl Munthe-Kaas fra Kolonial.no

Stine Trygg-Hauger og Karl Munthe-Kaas deler prisen Årets Retailleder som ble delt ut på Virkes Handelskonferanse 24. september 2019.

Hvert år analyseres hundrevis av kjeder og nettbutikker i jakten på årets beste leder og årets beste handelsbedrift.

For å bli Årets Retailleder må man kunne vise til sterke resultater over tid, men også være en ekte lagspiller, kulturbygger og veiviser. I år har det vært to ganske ulike kandidater som har utmerket seg.

Den ene lederen utfordrer det etablerte og bygger nye handlemønstre og kanaler i et knalltøft marked. Den andre har i mange år vært med å snu og tilpasse virksomheten fra en tradisjonell kjede til en moderne retail-virksomhet med et meget godt grep om markedet. Deres arbeidshverdager er svært ulike og de har svært ulike utfordringer å stri med, men begge to har vist at de klarer å innovere og skape vekst i krevende markeder. Kandidatene fremstår også som synlige og tydelige ledere med en klar strategisk retning.

Juryen har sett på begge kandidatene som verdige vinnere av prisen Årets Retailleder og har i år bestemt seg for å dele prisen mellom dem.

Juryen konstaterer at de to personene selv også ser på seg selv som gode partnere. For få dager siden ble det kjent at de to lederne har inngått en samarbeidsavtale. Juryen synes generelt verdien av samarbeid mellom ulike aktører i liten grad er utnyttet i norsk handel og ser på det nye samarbeidet som viktig for hele Retail-Norge.

Arbeidet har blitt ledet av en uavhengig fagjury som i år har bestått av følgende personer:

  • Erik Fagerlid, handelsekspert
  • Frode Finsrud fra Cappa
  • Grete Lekven fra DNB
  • Anders Askevold fra GS1
  • Ole Martin Evensmo fra Sannsyn

Cappa gratulerer!