Alltid drømt om å ha egen butikk

Hovedgrunnen til at jeg valgte å bli franchisetaker var fordi jeg var i en fase hvor jeg måtte gjøre noe annet. Bakgrunnen min er fra matbransjen som kokk. Jeg har drevet med catering, selskapsservice og vært kantineleder. Legen min anbefalte meg å gjøre noe annet, og jeg har alltid ønsket å drive for meg selv. Jeg undersøkte ulike konsepter og var i kontakt med blant annet et kleskonsept, men jeg syntes alt ble så dyrt. Tilbords syntes jeg hadde et bra konsept og passet jo veldig bra med den bakgrunnen jeg har med tanke på at de er ledende innen kjøkkenprodukter. Opplæringen i Tilbords fungerte veldig bra. Jeg var på hovedkontoret og hadde opplæring i forskjellige butikker. Det var interessant å få opplæring av ulike drivere, det gjorde at man fikk litt forskjellig vinkling på det.

Som franchisetaker er det moro å se at man lykkes med butikken. Det å se at vi genererer mer og mer kunder og omsetning gir en ekstra boost. Når det er sagt, så var første driftsår tungt. Den tøffeste tiden er jo det første året og man må ikke tro at penger kommer løpende. Man må jobbe for det og være litt kremmer. Jeg tror man lykkes hvis man har denne innstillingen, holder seg lojal til konseptet og tør å være litt vågal. I dag går det bra, vi er fornøyd med resultatet. Vi er også flinke til å ta med de ansatte på julebord og sosiale arrangementer. Til andre som vurderer å bli franchisetaker vil jeg si at det ikke er noe å lure på, så lenge man har tro på kjeden og har en realistisk forventning. Det er absolutt å anbefale!

Marius Meyer, franchisetaker Tilbords Laksevåg siden 2012 og Tilbords Bergen storsenter siden 2014 med samboer.