Arjeta Ibishi om hverdagen som franchisetaker i Domino’s

Domino’s er verdens største pizzakjede. Med solide eiere og profilerte kokker på laget skal kjeden også bli pizzavinneren i Norge. Med ca 400 000 ansatte fordelt på over 19 000 utsalg er de i sterk vekst, også i Norge. Som Domino’s sin rekrutteringspartner søker Cappa nå franchisetakere i Porsgrunn, Larvik, Trondheim og Haugesund. I Domino’s får du tilgang til et internasjonalt og profesjonelt konsept, hvor alle forutsetninger for suksess er på plass.

Vurderer du å bli franchisetaker i Domino’s? Vi har tatt en prat med Arjeta Ibishi som er franchisetaker i Domino’s Arendal.

Hvorfor valgte du å bli franchisetaker?

Jeg begynte som butikksjef for Domino’s Arendal i september 2021. Fra første dag som butikksjef følte jeg et eierskap til butikken, jeg hadde tidlig et ønske om at butikken skulle «bli min». Men jeg visste ikke den gangen at jeg skulle ende opp som franchisetaker. Som butikksjef skapte jeg raskt gode resultater og jeg fikk muligheten til å bli franchisetaker allerede etter kun 6 måneder i Domino’s.

Hva er det beste med å være franchisetaker i Domino’s?

Det beste med å være franchisetaker er at du er din egen lykkes smed, og at du er tett på driften. Jeg tror at du får en helt annen innstilling når du eier og driver din egen butikk. Jeg visste ikke så mye om Domino’s før jeg begynte, men jeg trives veldig godt her. I kjeden jobber vi tett med hverandre, og jeg blir godt ivaretatt. Hvis jeg lurer på noe, så er det alltid noen som står klare til å hjelpe.

Hva er det med Domino’s som gjorde at du valgte å bli franchisetaker?

En stor grunn til at jeg valgte å takke ja til muligheten er at jeg blir så godt tatt vare på i Domino’s. Du føler at du aldri står alene, selv om du driver din egen butikk.

Fortell litt om din bakgrunn, hva hadde du med deg som du kunne dra nytte av i Domino’s?

Jeg hadde 10 års bransjeerfaring som ansatt og nestleder. Det jeg liker best med Domino’s er at vi samarbeider godt. I Domino’s jobber jeg for å løfte min butikk, men også kjeden som en helhet. Da jeg kom inn i Domino’s var det absolutt en fordel at jeg kunne en del om bransjen fra før.

Hvordan fungerte opplæringen?

Under opplæringen lærer man mye om matsikkerhet, tall, nøyaktighet og ikke minst konsept. Det er også viktig å lære seg om riktig bemanning og innkjøp.

Det aller meste lærer du raskt. I Domino’s forventer man ikke at franchisetakeren kan alt fra dag én, og kjeden har gode systemer for å holde oversikt over driften. Som franchisetaker har du tett dialog med de andre franchisetakerne, og vi ringer hverandre dersom vi lurer på noe. I starten var det litt overveldende, men den følelsen forsvant veldig fort. Som franchisetaker i Domino’s står du aldri alene!

Hvordan er hverdagen din som franchisetaker?

Jeg jobber gjerne mer enn det som er forventet av meg. Det gjør jeg fordi vi har det gøy på jobb og fordi det er min egen bedrift. Jeg har fått mye ansvar til tross for at jeg er ung. Jeg elsker å jobbe med pizza og jeg trives best «på gulvet» med teamet mitt. Det å lede 10 ansatte som 25-åring er et stort ansvar, og det er veldig gøy. Jeg er opptatt av at vi skal ha det fint sammen og det smitter også over på kundene våre. Når kundene kommer tilbake til oss er jeg fornøyd. Vi er stolte av arbeidsplassen vår og jobber hver eneste dag for å ha det beste produktet, og de beste kundeopplevelsene.

Har inntjening og resultatene stått i stil til forventningene?

I Arendal har vi den siste perioden hatt gode og stabile resultater, det er jeg fornøyd med. Jeg liker å utvikle mine medarbeidere og få de til å lykkes også. Hvis du jobber hardt i Domino’s, blir du belønnet.

Hva vil du si til andre som vurderer å bli franchisetaker i Domino’s?

Jeg vil si at de må gripe muligheten! Du får mye ansvar og mange spennende utfordringer. Som franchisetaker i Domino’s er arbeidsdagen spennende og morsom. Du coacher og veileder dine ansatte til å bli bedre – hver dag. Noen spør om jeg blir lei, men jeg blir ikke lei, fordi du møter forskjellige situasjoner og kunder hver eneste dag.

Hva vil du si til de som synes det kan være skummelt å bli franchisetaker?

Jeg får alltid hjelp hvis jeg lurer på noe. Den største forskjellen fra rollen som butikksjef er at du har totalansvaret for økonomi og personal i egen bedrift. Jeg må jo innrømme at jeg var spent, men jeg har fått mye god hjelp.

Hva mener du skal til for å lykkes som franchisetaker?

For å lykkes som franchisetaker må du være tålmodig, og du må like å jobbe. Jeg tror det aller viktigste er å ha den rette innstillingen. Du jobber gjerne hardt, men det er gøy når du jobber for din egen butikk og ditt eget resultat. Jeg har lært masse av å bli franchisetaker, og er sikker på at andre vil oppleve det samme.

 

Som Domino’s sin rekrutteringspartner søker Cappa nå franchisetakere i blant annet Porsgrunn, Larvik, Trondheim og Haugesund. Se mulighetene i Domino’s her.