Mine første måneder i rekrutteringsselskapet Cappa

Å starte i sin første fulltidsjobb er et av livets store begivenheter. Jeg var spent og forventningsfull da jeg møtte opp min første dag i juni, etter endt masterstudie i økonomi og administrasjon. Jeg visste ikke hva jeg gikk til, men ønsket å levere det beste jeg kunne. Med dette innlegget vil jeg dele mine erfaringer om det å være nyansatt, og hvordan oppstarten har vært i rekrutteringsselskapet Cappa.

I juni 2020 fikk jeg mitt første møte med voksenlivet da jeg startet i Cappa etter mange år som student. Etter en vår med mye usikkerhet, fikk jeg tett oppfølging etter jeg signerte arbeidskontrakten. Jeg følte meg derfor trygg og takknemlig for stillingen jeg skulle starte i. Jeg opplevde å bli tatt veldig godt imot, og følte at ting var lagt til rette for min oppstart. Cappa er et rekrutteringsselskap med åtte rådgivere, og jeg har stillingen som junior rådgiver. Min rolle går ut på å finne gode og kvalifiserte kandidater til stillingene vi jobber med. Jeg har allerede fått god kjennskap til mange ulike bransjer og oppdragsgivere, og hittil har jeg hatt en spennende og lærerik reise.

Etter mine første måneder har jeg også fått oppleve hvor viktig god onboarding er, og hvordan dette kan gjøre at en som nyansatt kan bli en verdifull ressurs for selskapet.

Da vi jobber med rekruttering, har jeg skjønt hvor viktig det er med en god rekrutteringsprosess. Etter mine første måneder har jeg også fått oppleve hvor viktig god onboarding er, og hvordan dette kan gjøre at en som nyansatt kan bli en verdifull ressurs for selskapet. Da jeg startet i Cappa ble jeg med en gang inkludert i prosjekter og ulike deler av rekrutteringsprosessen. Jeg fikk delta på intervjuer, presentasjoner av kandidater, referansesamtaler og ta salgstelefoner. Jeg har fått tillit til å jobbe selvstendig og gjennomføre arbeidet jeg skal gjøre, i tillegg til at jeg har blitt sett og hørt fra dag én. Læringskurven jeg har hatt har vært bratt, og jeg får stadig nye utfordringer, ansvar og ting jeg må sette meg inn i.

Her er vi er heldigvis ikke redde for å spørre hverandre om tips eller hjelp.

I Cappa jobber vi blant annet med mange ulike franchisekonsepter, og har lang erfaring innen retail. Å lære om franchise og rekruttering av franchisetakere er noe jeg har hatt fokus på i starten. Å headhunte eller aktivt finne kandidater er gøy, men kan også være utfordrende. Det er ikke alltid like lett å finne kandidater som både har riktig kompetanse og motivasjonen vi ser etter. Her er vi er heldigvis ikke redde for å spørre hverandre om tips eller hjelp. Vi er et godt team som jobber på kryss og tvers, og det er lav terskel for å dele kompetanse og erfaringer med hverandre.

Det er viktig å huske på at man ikke skal klare alt med en gang, og at man ikke må bli skremt hvis man ikke får til ting på første forsøk.

Mine første måneder i ny jobb har vært over all forventning, og jeg er glad for at jeg har fått en så fin start på arbeidslivet. Det er veldig motiverende å jobbe med kompetente og hjelpsomme kollegaer. Å være ny i en jobbsituasjon kan være krevende til tider, og man kan bruke mye energi på å tilegne seg ny kunnskap. Det er viktig å huske på at man ikke skal klare alt med en gang, og at man ikke må bli skremt hvis man ikke får til ting på første forsøk. Som nyansatt har jeg erfart at en lærer mye av å kaste seg ut i ting man kanskje ikke er helt komfortabel med.

Jeg gleder meg til fortsettelsen og til å bli enda tryggere i det jeg gjør.