Cappa feirer 20 år!

I år er det 20 år siden Cappa ble etablert. Det har vært 20 spennende, lærerike år, hvor vi har fått gleden av å bli kjent og jobbe med kandidater og kunder over hele landet.

Cappa ble etablert av Fredrik M. Vegsgaard og Frode Finsrud i 2002. Historien går imidlertid tilbake til midten av 90-tallet. Fredrik og Frode jobbet da som rådgivere i et annet konsulentfirma. – På den tiden drev vi mye med lederutvikling og interne kurs for kjeder og kjøpesentre. Vi utviklet Glasmagasin-skolen, som var et salgs- og lederprogram for alle butikkene. Vi gjennomførte tilsvarende for Steen & Strøm, Olav Thon og Oslo Handelsstandsforening. Flere og flere kjeder engasjerte oss for interne kurs og utviklingsprogrammer, blant annet Krogh Optikk, YX bensinstasjoner, Spaceworld og SAS. Vi startet også tidlig med egne konsepter for Mystery Shopping, og gjennomførte en rekke interne klimaundersøkelser for å kartlegge blant annet utfordringer og trivsel.

Vi kom også raskt inn på et område som skapte ekstra engasjement, nemlig rekruttering. Vi så gjennom årene mange eksempler på hvor avgjørende det er for en organisasjon å rekruttere de riktige menneskene. Dette var et spennende fagområde der vi fikk god bruk for vår erfaring og kompetanse fra analysearbeid og organisasjonsutvikling. Det handler om mennesker. Det handler om å ta kloke valg.

Cappa ble et rendyrket rekrutteringsselskap.

Nå er det 20 år siden drømmen til Frode og Fredrik om å starte noe eget ble realisert, og rekrutteringsselskapet Cappa ble etablert. Cappa kan i overført og latinsk betydning oversettes til både «kappe» og «hode». I Cappa jobber vi nettopp med å finne ut «hvem som skjuler seg bak kappen» og «hva som bor i folk».

Da vi startet Cappa var det naturlig å bistå kunder i de bransjene vi hadde nettverk og erfaring fra, nemlig retail, kjøpesenter og eiendom. Etter 20 år i Cappa holder vi oss fortsatt til kjernevirksomheten, men kundesegmentet har utviklet seg. Vi jobber med kommersielle selskaper i en rekke bransjer og på ulike nivåer. Alt fra toppledere, mellomledere og fagpersoner på et hovedkontor, – til franchisetakere, butikkledere, restaurantsjefer og selgere hos en lokal enhet.

De første årene var det mye manuell jobbing. Dette var lenge før LinkedIn, CV-databaser og Google. Vi måtte være oppfinnsomme for å komme i kontakt med gode kandidater.

Teknologi og nye tider

Omtrent samtidig som Cappa, ble markedsplassen finn.no etablert som et nytt og rimeligere alternativ til aviser. Vi var tidlig ute med å annonsere stillinger på finn.no, og ble også trukket inn som sparringspartner. På midten av 2000-tallet utviklet vi vår egen CV-database med mulighet for at kandidater kunne søke og registrere seg via internett. Denne løsningen brukte vi i mange år, helt til vi ble invitert med som pionerbrukere av det norskutviklede systemet Recruitment Manager. RM er nå et ledende IT-verktøy i vår bransje.

Fantastiske kollegaer og inkluderende arbeidsmiljø

Vi hadde ikke hatt denne reisen uten gode og dyktige kollegaer. De første årene var vi opptatt av å rekruttere erfarne rådgivere med lederposisjoner og et stort nettverk. De siste årene har vi i større grad ansatt yngre talenter med god utdannelse og et brennende ønske om å lykkes i vår bransje. Gir vi de ansatte mulighet til å være med og bidra, vil de også gjøre det, opplever vi. Vi er nå en fin gjeng på syv rådgivere fra 25 til 53 år. På de fleste oppdrag er vi minst to rådgivere som samarbeider og utfyller hverandre.

Vi holder til i Skullerud Park, rett ved Østmarka i Oslo. Her går lysløypa forbi vinduet, samtidig som vi har nærhet til offentlig transport.

Spennende kundereiser

I løpet av disse 20 årene har vi vært med på mange spennende reiser. Vi har bistått nasjonale og internasjonale kjeder med å etablere seg eller vokse fra f. eks. 20 til over 100 butikker. Vi har vært med å finne nye eiere til kjeder, og hjulpet kjeder som har gitt full gass under koronatiden. Men vi har også vært med kunder i nedgangstider, når de innser at de har etablert alt for mange enheter eller tatt feil valg. Vi har vært så heldige å ha flere lange kundeforhold.

Gode samarbeidspartnere i hele Skandinavia

Gjennom gode samarbeidspartnere har vi kunnet serve våre kunder på flere områder innen kjededrift, både rekruttering, utvikling, jus, finansiering, etablering og drift. Vi har samarbeidet med nettverket FranchiseArkitekt i rundt 10 år. Dette består av Skandinavias ledende ekspertise innen franchise og kjedeutvikling. Vi har vært med å arrangere den årlige Franchisekonferansen sammen med FranchiseArklitekt og Virke siden 2015. Vi er også med i ulike juryer som kårer Årets Handelsbedrift, Årets Retailleder, Årets Franchisekjede og Årets Franchisetaker. Dette har gitt oss både gode bekjentskaper og ytterligere kompetanse og erfaring innen kjededrift.

Vi vil benytte anledningen til å takke for tilliten til alle dere som har valgt Cappa som samarbeidspartner eller arbeidsplass. Nå løfter vi blikket for å se frem til nye 20 år, og gleder oss til å fortsette reisen sammen med gode kunder, kandidater og kollegaer.

Fredrik M. Vegsgaard & Frode Finsrud