Deli de Luca er Årets Franchisekjede – FRANNY AWARD!

Deli de Luca kåret til Årets Franchisekjede – FRANNY AWARD!

Deli de Luca er årets Franchisekjede 2020! Vinneren ble kåret på Franchisekonferansen som ble arrangert den 4. mars, i regi av Virke og FranchiseArkitekt. Vinneren utmerker seg gjennom å ha sterk suksess, fornøyde franchisetakere og rask ekspansjon. Cappa gratulerer Deli de Luca med utmerkelsen!

3 nominerte – 1 vinner

Specsavers, Peppes Pizza og Deli De Luca var nominerte til prisen. Juryen begrunner sitt valg av vinner slik:
Deli de Luca har funnet sin suksessformel på markedet og tok en sterk posisjon da de i 2015 overtok driftsansvaret for Esso-stasjonene. På kort tid har de gått fra drøye 30 til over 150 butikker, hvorav over 100 av dem profileres som Deli de Luca. Juryen har intervjuet tilfeldig utvalgte franchisetakere i kjeden. De vi har snakket med er gjennomgående svært fornøyde både med rammebetingelser og oppfølging fra kjedekontoret. Franchisetakerne gjør det også godt økonomisk i et knalltøft marked. Kjeden satser på franchise som modell for sin fremtidige vekst.

Deli de Luca har vunnet anerkjennelse internasjonalt og har flere ganger blitt kåret til «one to watch» av bla IGD som er et anerkjent analyseselskap innen convenience og servicehandel. Videre innehar Deli de Luca igjen nr. 1 posisjon på AC Nielsen sin servicehandelsundersøkelse i 2019 på alle de 5 viktigste attributtene for forbruker innen kiosk.

Virke og FranchiseArkitekt arrangerer på årlig basis Franchisekonferansen. Formålet med konferansen er å fremme franchising som driftsform, med hovedvekt på betydningen av å bygge opp solide, seriøse og gjensidig lønnsomme forretningskonsept. Virke er hoved- og arbeidsgiverorganisasjon for norsk handel- og tjenesteytende næring. FranchiseArkitekt er et konsulentnettverk som bistår kjeder med å utvikle gode løsninger for vellykket forretningsdrift.

I Norge består FranchiseArkitekt  av følgende virksomheter:
Azets Insight
Advokatfirmaet Storløkken
Rekrutteringsselskapet Cappa
Franchisekonsulent Sven Hars
Chainformation
Franchiseportalen
Marginalen Bank
Colliers International

Les mer om FranchiseArkitekt her.

Juryen til Årets Franchisekjede 2020 bestod av:
Frode Finsrud (juryleder), Managing partner, rekrutteringsselskapet Cappa
Sven Hars, Franchisekonsulent, FranchiseArkitekt
Endre Storløkken, Advokatfirmaet SGB Storløkken
Nils Vanebo, Redaktør, Retailmagasinet
Erik Fagerlid, Konsulent
Bror Stende, Direktør Faghandel, Mote og Fritid, Virke

Spørsmål om prisen kan rettes til juryleder Frode Finsrud, mob. 901 77 103, frode.finsrud@cappa.no.