Entusiasme resulterte i overskudd allerede første driftsår

Det er spenningen i hverdagen som gjør det moro å være franchisetaker! Det er en spenning knyttet til om det går bra eller dårlig, og det kan være utfordrende å få ting til å gå rundt med nok varer, rett bemanning osv. Da jeg vurderte å bli franchisetaker hadde jeg jobbet i gullsmedbransjen i 20 år i ulike kjeder, og satt på mye produktkunnskap og erfaring. Etter hvert så jeg ting som jeg mente kunne gjøres annerledes eller bedre. Jeg valgte å bli franchisetaker på bakgrunn av alt dette, jeg ville drive min egen butikk og legge opp dagen min selv. Bjørklund er Norges største aktør på gull- og klokkesiden, og er en kjede de fleste har hørt om, så valget ble enkelt.

Til andre som vurderer å bli franchisetaker vil jeg anbefale å få et ordentlig innblikk i hva det er før man begir seg ut i det. Man er jo usikker når man vurderer å bli franchisetaker, men da jeg var på møte med rekrutteringsselskapet Cappa, fikk jeg god informasjon og det virket ordentlig og usikkerheten forsvant. Møtet med Cappa bidro til at hele prosessen ikke ble så skummel. Da jeg møtte Bjørklund ble det positive inntrykket forsterket og de ga en avklaring på mye av det jeg lurte på. De har veldig dyktige folk i Bjørklund, de er så entusiastiske og følger opp. Samtidig, så opplever jeg at de respekterer den kompetansen man sitter på og hører på meningene mine.

Jeg hadde ingen ledererfaring, men som leder i dag prøver jeg å sørge for at mine ansatte er like gira som meg. Dette reflekteres også i resultatene. Inntjening har absolutt stått til mine forventninger. Første driftsår fikk vi overskudd, og det har bare økt det andre året. Det er veldig bra!

For å lykkes som franchisetaker mener jeg det er viktig med god kommunikasjon med kjedeledelsen, og at man har viljen til å stå på. Man må trives med det man holder på med og like å gi kundeservice. Denne «pakken» har jeg fått hos Bjørklund, og jeg stortrives!

Ann Ingvild Suul Nervik, franchisetaker i Bjørklund på Magneten siden august 2014.