Et spesielt år nærmer seg slutten

For et år siden hadde de færreste av oss et forhold til ordet pandemi. Slik sykdom kunne ikke ramme et moderne vestlig land i 2020, og munnbind var noe vi kun så på sykehuset og hos tannlegen. På kort tid ble verden helt annerledes, vi har tilpasset oss nye råd og regler fra måned til måned. Det er imponerende å se hvor endringsvillige og tilpasningsdyktige alle har vært.

Covid-19 rammer skjevt. Vi bruker penger på varehandel istedenfor opplevelser, feriereiser og servering. For flere av Cappas kunder innen retail blir 2020 et år med rekordomsetning. Vi har også kunder i bransjer som vil bruke lang tid på å komme tilbake der de var.

For oss i Cappa har det også vært et år med stor omstilling, og vi har funnet alternative måter å jobbe på. Det går fint å ha digitale rekrutteringsprosesser om man legger til rette for det. Og det er fortsatt mulig å møtes fysisk når reglene overholdes. Vi har hatt mye å gjøre også i 2020. Mange av våre kunder rekrutterer og etablerer som før, og ser kanskje enda flere muligheter nå enn tidligere. Vi har fått to nye rådgivere med på laget i år, Amanda Myhren og Mathias Myrseth. De er gode bidragsytere både faglig og sosialt.

Selv om vi skal være glade for at vi berger oss godt igjennom denne vanskelige tiden, tenker vi mye på alle dem som ikke har noen jobb å gå til nå. Som er permitterte eller har mistet jobben. Vi tenker også på alle bedriftene som har måttet ta opp store lån for å overleve, eller ser livsverket forsvinne. Vi får håpe det snur raskt når vaksine kommer på plass, men vi tror det kan bli tøft for mange også i tiden vi har foran oss. Vi synes myndighetene bør gjøre enda mer for å berge virksomheter som har livets rett i et normalt år.

Neste høst er det 20 år siden vi startet etableringen av Cappa. Vi takker våre oppdragsgivere som år etter år velger Cappa som deres rekrutteringspartner. Vi takker også alle kandidater som følger oss, og som viser interesse for de stillingene vi jobber med.

Vi ønsker alle kandidater, oppdragsgivere og samarbeidspartnere en riktig god jul og et forhåpentligvis mye bedre nytt år!

Vennlig hilsen
Frode Finsrud, daglig leder