Handelsprisen 2018: Elektroimportøren

Årets vinner av den gjeve Handelsprisen er Elektroimportøren. Prisen ble delt ut 26.9. på Virkes Handelskonferanse i Oslo.

Selskapet har på få år tatt en betydelig posisjon i elektromarkedet i Norge, der de lar private forbrukere kjøpe produkter som tidligere var forbeholdt elektrikeren. De har samtidig invitert elektrikerne som partnere, der de får kunder og oppdrag servert på et fat. Foruten elektromateriell tilbys blant annet belysning, varme, ventilasjon og verktøy.

Det startet med en veldrevet butikk på Alnabru. I 2014 overtok oppkjøpsfondet Herkules over, og fikk med Andreas Niss som daglig leder. Andreas Niss kom fra stillingen som leder i Elkjøp Norge. I dag teller de 17 butikker, og vokser stadig videre.

I 2017 endte omsetningen på 594 millioner kroner, netthandelen stod for 137 millioner kroner.

Resultatutviklingen har gått fra 26 til 70 millioner kroner fra 2013 og frem til i 2017. I løpet av to år sikter selskapet mot over en milliard i omsetning.

Cappa gratulerer Elektroimportøren med prisen!

Om prisen:

– Handelsprisen skal synliggjøre suksesshistoriene innen norsk handel. Alle de nominerte selskapene representerer vekst- og lønnsomhetsvinnere innen sine bransjer, sier Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel.

De fem nominerte kjedene var:

  • Elektroimportøren
  • Elkjøp
  • Bli Vakker
  • Floyd
  • Megaflis

Stende mener de alle har til felles at de har dyrket et solid konsept, og valgt innovative strategier i møte med utviklingen i næringen. Alle de nominerte har vært gode vinnerkandidater.

Nominasjonen bygger på en totalvurdering av de aktuelle selskapene, basert på krav til vekst i omsetningen i kombinasjon med lønnsomhet over tid. I tillegg er det lagt vekt på virksomhetens omdømme og dens evne til å være en ledestjerne for andre handelsselskaper. Handelskonsepter med en omsetning under 50 millioner kroner og/eller mindre enn tre års drift, er ikke med i vurderingen.

Daglig leder Frode Finsrud i Cappa er medlem i juryen som kårer Handelsprisen og Årets Retailleder.

Juryen 2018:

Grete Lekven, leder for Handel i DNB

Sverre Flåskjer, tidligere Managing Partner i Herkules Capital

Anders Askevold, leder GS1 Smart Centre

Ole Martin N. Evensmo, daglig leder i Ehandel.com

Erik Fagerli, handelsekspert

Frode Finsrud, daglig leder i Cappa