Ingen tvil om at Gulating ble riktig for meg!

Jeg har alltid hatt lyst til å drive for meg selv. Det har nærmest vært et innebygd instinkt i meg, men fant aldri noe jeg hadde lyst til å starte med. En stor interesse jeg alltid har hatt er øl, og da var det ingen tvil om at Gulating var rett konsept for meg!

Min bakgrunn som ingeniør er i utgangspunktet langt unna butikkyrket. Likevel drar jeg masse nytte av mine tidligere erfaringer, blant annet fra prosjektstyring og økonomi. Det å forstå og planlegge innkjøp i forhold til hvor mye man selger er for eksempel veldig viktig for å lykkes.

Når jeg startet som franchisetaker ble jeg tatt godt imot av kjeden og vi hadde en strålende åpning. Ettersom man driver for seg selv er det ingen som leier deg i hånda, men jeg fikk god opplæring i både kassasystemet og regnskapssystemet. Det er også lav terskel for å ringe til kjedekontoret om det er noe man lurer på.

For å lykkes som franchisetaker må man være hardtarbeidende, og ikke være typen som sitter og venter på at kundene kommer. Man må tenke utenfor boksen for å sørge for kundetrafikk. Her kommer også viktigheten av markedsføring på sosiale medier inn, riktig fokus her kan skape engasjement i lokalmiljøet. Det kan være en tøff jobb til tider, spesielt i starten. Men det å drive selvstendig gir virkelig et ekstra gir når hver krone teller! Og når søndagen kommer, blir det nesten litt kjedelig.

Jeg kjente godt til Gulating fra før, og jeg opplever kjeden som en pådriver for alle mikrobryggerier i landet. I tillegg er det utrolig mange spennende ting som foregår i Gulating, med blant annet priskrig og den populære julekalenderen som nå er på vei inn i butikkene. Men det som er mest givende i min hverdag er at jeg får muligheten til å bruke mine øl-kunnskaper i møte med kundene.

Har du en drøm om å drive noe for deg selv vil jeg anbefale å bare hoppe i det! Vær forberedt på utfordrende perioder, men husk at som franchisetaker i Gulating har du en solid kjede i ryggen og du står aldri alene.

Eskil Johnsen har vært franchisetaker i Gulating siden juli 2018.

Av Cappa, 5. november 2018.