Ørjan har vært Kjøpmann i over 20 år – og stortrives!

Jeg har vært Kjøpmann i Narvesen i mange år og elsker jobben min! For over 20 år dukket det opp en mulighet til å bli kjøpmann for Narvesen i Mo i Rana hvor jeg bor. Som kjøpmann i Narvesen blir man franchisetaker, det vil si eier og driver av egen butikk. Jeg jobbet da hos Hurtigruten, hvor alt som skulle gjøres var bestemt på forhånd. Stillingen i Narvesen var en mulighet til å styre hverdagen selv og drive min helt egen butikk!

Det beste med å være i Narvesen er de fantastiske kollegene og kundene. I vår region har kjøpmennene mye kontakt. Vi drar på turer sammen og ringer hverandre jevnlig. Vi deler kunnskap og erfaringer, og gjør hverandre bedre. Jeg har også fått være med på ulike prosjekter sentralt hos Reitan Convenience som eier merkevaren Narvesen, og bistår gjerne under opplæring av nye kjøpmenn også. I dag har jeg ansvar for to butikker i Mo i Rana, og butikken i Sandnessjøen.

Hverdagen som Kjøpmann

For min del starter gjerne arbeidsdagen tidlig. Jeg liker å være i butikken i god tid før den åpner slik at den er i topp stand når kundene kommer. Vi har gode systemer for varebestilling, regnskap og andre administrative oppgaver. Det gjør at jeg kan bruke tiden min på det jeg liker best, nemlig å være ute i butikken og møte kunder. Jeg er veldig glad i kundene mine, og har mange faste kunder. Det gjør at arbeidshverdagen aldri blir kjedelig.
Da jeg begynte i Narvesen hadde jeg med meg nyttig erfaring fra Hurtigruten, både når det gjelder kundeservice og økonomi. Samtidig vil jeg nevne at det ikke er avgjørende for å lykkes – det viktigste er at du liker kundeservice og har lyst til å lære! Du får grundig opplæring fra kjeden og en annen kjøpmann som fadder, som du hospiterer hos før du tar over din egen butikk.

Med et veletablert konsept i ryggen

Som et av Europas største serviceselskaper legger Reitan Convenience godt til rette for at vi skal lykkes. Det veletablerte konseptet til Narvesen legger til rette for at man kan drive med kjernevirksomheten og påvirke egne resultater. Mine resultater har vært over det jeg forventet, og det handler om at jeg har stått på mye selv. Det er det som er fint med å være selvstendig næringsdrivende – man har mulighet til å påvirke. Nøkkelen til å lykkes er å ha kontroll på kostnadene, stå på og være positiv. Har du en positiv innstilling går det meste bra! Det er gjerne perioder i butikk som er rolige og andre perioder som er hektiske, og som kjøpmann må du tåle begge deler. Som i butikken i Sandnessjøen er sommerhalvåret gjerne veldig bra, mens på vinterhalvåret er det roligere. Det er likevel faste kunder hele året og det er viktig å ta vare på dem. Under pandemien har det vært utfordrende for mange med stengte butikker og lavere aktivitet. I slike perioder er det veldig trygt å ha et system i ryggen som støtter deg, og det har Reitan Convenience gjort.

Råd til andre som vurderer å bli kjøpmann

Til andre som vurderer å bli franchisetaker i Narvesen anbefaler jeg bare å søke. Du vil få god hjelp av et trygt system og fantastiske kolleger.

Ørjan Torbergsen, Kjøpmann Narvesen

Se ledige stillinger & muligheter hos Narvesen her.