Savnet lagfølelsen man har i butikk

Jeg har alltid hatt en drøm om å drive butikk. Min forrige jobb var en ensom jobb, så jeg savnet lagfølelsen fra butikk. Det var dette som var hovedgrunnen til at jeg ville bli franchisetaker. Det var også en felles drøm jeg hadde med samboeren min som også er glad i butikklivet.

I min tidligere jobb som distriktssjef for en stor hvitevareleverandør, så besøkte jeg forskjellige kjøkkenforhandlere jevnlig. Jeg drar nytte av denne erfaringen i dag og har satt sammen et bra salgsteam som lager god stemning i butikken. Jeg ville bli franchisetaker i Kvik-kjeden fordi jeg får alt som interesserer meg i en pakke: design, kjøkken, hvitevarer og matlaging. Man får lik kvalitet som mange av de mest eksklusive kjøkkenleverandørene på markedet, bare til en lavere pris.

Opplæringen i Kvik fungerte veldig bra. Vi var både hos Kvik i Danmark og hos forskjellige butikker i Norge for å lære. I begynnelsen var også en Kvik-representant med oss i butikken for å bistå med hjelp. Vi åpnet denne butikken i juni 2015, og fikk en vanvittig bra start. På de fire første månedene, så har vi oppnådd budsjettet for neste år! Det sier noe om «trøkket» på merkevaren Kvik.

Som franchisetaker er hverdagen ulik. Det er utrolig gøy å se utviklingen av butikken. Ikke minst, se på utviklingen de ansatte har. Det er selvfølgelig utfordrende når man får alle varene levert på en gang, og det må sorteres ut til kunder. Det krever mye av deg å være franchisetaker, det er mye jobbing, så du må brenne for det. Jeg ser det er veldig mange forskjellige mennesketyper som er franchisetaker i Kvik, men felles for dem alle er dedication. Det er det som må til for å lykkes. Til andre som vurderer å bli franchisetaker vil jeg si: just do it!

Petter Didriksen, franchisetaker Kvik Bergen Kanalveien siden juni 2015.