Skeptikeren som tok sats!

Jeg ble kontaktet av Cappa for muligheten til å bli franchisetaker i Bjørklund da jeg jobbet i Norli. Før det hadde jeg drevet en lekebutikk i mange år, og jeg har også vært innom hotell- og restaurantbransjen. Erfaringen med å drifte noe, uansett konsept, var viktig å kunne dra med meg videre som franchisetaker. I utgangspunktet tenkte jeg at franchisetaker var noe jeg ikke ønsket å bli, men da Cappa kontaktet meg, så endret jeg etterhvert mening og så at det faktisk var en veldig god mulighet.

Jeg synes Bjørklund virket som en veldig bra kjede og jeg likte produktene. I oppstartsfasen var en erfaren franchisetaker fadderen min, og hjalp meg de første månedene. Jeg følte meg aldri helt alene. Bjørklund tar vare på franchisetakerne sine, så det var veldig lett å føle seg hjemme i kjeden.

Det er moro å drive butikk, og det er spennende å følge med på utviklingen. På den annen side, så er det å drive for seg selv utfordrende fordi man er avhengig av at kunder kommer og legger igjen penger. Som franchisetaker, så har man satset litt. Men jeg liker å jobbe, og det er noe med det å være med og skape noe. Det blir aldri en kjedelig dag.

Som selvstendig næringsdrivende vil man alltid føle at man kan gjøre det bedre, men resultatene har stått til mine forventninger og jeg er fornøyd så langt. For å lykkes som franchisetaker, så mener jeg man må være villig til å stå på og ha et godt team. Det har mye å si at alle ansatte drar lasset sammen. Til andre som vurderer å bli franchisetaker vil jeg si at du må være villig til å bruke mye tid på jobben din, og like det du går inn i. Så langt har jeg bare positive erfaringer, og jeg trives kjempegodt!

Gerd Ertesvåg, franchisetaker Bjørklund Ørsta siden juni 2014.