Svane Kjøkkenet ekspanderer i Norge. Vi har snakket med to av forhandlerne

Vi har snakket med forhandlerne i Trondheim og Tønsberg om hvordan det er å være i Svane Kjøkkenet. Det er liten tvil om at de elsker jobben sin, men de tjener også gode penger på kjøkkendrømmen. 

Veletablerte Svane Kjøkkenet – Tønsberg

 

Vi snakket med Tone Cottingham som eier og driver Svane Kjøkkenet i Tønsberg sammen med Cecilie Brakstad. Butikken har hatt en sterk vekst siden oppstarten i 2012, og leverer gode resultater.

Vi jobbet i kjøkkenbransjen tidligere, og innså at så godt som alle aktørene i Tønsberg solgte «flat-pakkede kjøkken», eller standardkjøkken som kom ferdig montert fra fabrikk. Vi så på dette som en mulighet – en åpning i markedet som vi ønsket å fylle. Vi kom i kontakt med Svane Kjøkkenet, og ble bergtatt av modellene, utvalget og fleksibiliteten. Konseptet gir frihet til å tilpasse løsninger helt etter kundenes ønsker og behov på en annen måte enn man vanligvis kan.

Da vi åpnet butikken i 2012, var vi en av de første som forhandlet Svane Kjøkkenet i Norge. Kjeden hadde den gangen ikke så mye erfaring med å følge opp butikker utenfor Danmarks grenser. Vi ser stor forskjell på hva som tilbys av oppfølging av nye forhandlere i dag sammenliknet med da vi startet. Men Svane Kjøkkenet har alltid stilt opp og vært serviceinnstilte. De har et godt kundesenter som er veldig imøtekommende og proffe i alt de foretar seg. Samtidig vil jeg si at de også har et godt opplegg for nyansatte i kjeden. De er seriøse og dyktige både i hvordan de driver forretningen, utvikling, produksjon og logistikk.

Å jobbe med Svane Kjøkkenet er variert og givende. Jeg tror aldri jeg har hatt en kjedelig arbeidsdag! Vi ligger i det øvre sjiktet prismessig sammenliknet med mange av våre konkurrenter. Det gjør at vi selger noe mer enn et standard kjøkken og får derfor mange engasjerte og hyggelige kunder som tenker på mer enn bare pris. Vi bruker god tid på behovsanalysen med kunden og bruker god tid på hvert salg. Vi ønsker å vite alt fra hva slags hus kunden bor i, til hva slags livssituasjon de står i. Vi ønsker å løfte kundens tanker og være med på å utfolde kjøkkendrømmene deres. For å lykkes med kjøkkensalg må man være både faglig sterk og kreativ, men også ryddig og systematisk.

Vi er med i hele prosessen, og det blir alltid litt ekstra spennende når leveransen nærmer seg. Det er viktig å være nøyaktig slik at alt leveres som planlagt og at resultatet blir slik kunden har forestilt seg det.

 

Flotte Svane Kjøkkenet – Trondheim

Nina Cecilie Zahl-Johansen eier og driver butikken sammen med Hilde Bøe på Solsiden i Trondheim. Butikken åpnet 1. desember 2018.

Vi jobbet begge hos en annen kjøkkenleverandør, og hadde nok en drøm om å starte egen kjøkkenbutikk en gang. Da vi ble oppfordret til å vurdere Svane Kjøkkenet, reiste vi til Oslo og Stavanger for å se på butikkene der. Vi ble helt forelsket både i butikkene og konseptet, og ble tatt godt imot fra første dag. Vi fikk god oppbakking fra våre respektive partnere hjemme, og det er viktig om man skal gjør noe slikt. Heldigvis var vi to som startet sammen, og det har vært helt rett for vår del.

Svane Kjøkkenet er annerledes enn det vi var vant til. De skilte seg ut fordi de er veldig innovative og nytenkende. De har et veldig bredt utvalg og vi kan levere fantastiske løsninger hvis man liker dansk design.
Før jobbet vi med salg av kjøkkenløsninger. Vi jobber fortsatt med salg begge to, men er nå ansvarlige for driften i tillegg. Så er det selvsagt også en økonomisk motivasjon med å drive noe eget, i og med at vi nå kan få glede av overskudd og gode resultater takket være hardt arbeid siden starten. Gode resultater kommer ikke av seg selv, man må jobbe for det. Siden vi er forhandlere og ikke har et franchisekonsept, så må vi lage våre egne rutiner og systemer på mange måter. Men heldigvis har vi fått veldig god støtte både fra Svane Kjøkkenet og andre forhandlere.

Hverdagen vår er veldig variert. I denne bransjen må kunne mye og være praktisk anlagt. Det er viktig at man ser rommet i sin helhet og har øye for detaljer. Noen dager er det mange innom og andre dager er det roligere. Det er mye å gjøre, selv om det ikke er kunder i butikken. Man bruker tiden på oppfølginger og bestillinger.

Vi elsker salgsprosessene med kundene. Ny kunde, nye muligheter. Ingen kunder er like, alle har forskjellig behov og budsjett. Jeg liker veldig godt å sitte og drodle med kunden. Ingen kjøkken blir like, så det er veldig spennende. Men det er når du har solgt kjøkkenet at jobben «begynner». Da må du sy det sammen til en fornuftig levering, og det kan noen ganger være et omfattende puslespill. Man må ha «passion» for det man driver med. Man må ha gløden og troen på produktet. Vi synes vi har Trondheims fineste butikk, om ikke Norges fineste butikk. Vi har troen, og da får også kundene troen. Det tror jeg er litt av nøkkelen til vår suksess, det at vi er over gjennomsnittet engasjert. Vi er veldig opptatt av å finne de beste løsningene til kundene. Vi merker at kundene setter veldig stor pris på engasjementet vi har.

Svane Kjøkkenet tilbyr andre løsninger sammenlignet med andre aktører i bransjen. De er veldig nytenkende og kommer med andre muligheter enn konkurrentene. Hvert år kommer kjeden med en ny serie. De kopierer ikke hva andre konkurrenter kommer med, men lager sin egne unike løsninger.

Kunne du tenke deg å drive din egen butikk? Klikk her for å se hvilke muligheter som finnes i Svane Kjøkkenet!