Topp kundeservice og nisjekonsept er vinneroppskriften for Lene

Jeg valgte å bli franchisetaker i Schmidt fordi jeg trives med salg, kunder og design samtidig som jeg alltid har ønsket å starte for meg selv. Schmidt er et kvalitetskonsept som treffer en interessant nisje i markedet. Med skreddersydde interiørløsninger og 24 ulike farger på skrogene kan man designe et kjøkken som er annerledes og som ikke er likt det alle andre har. Alt til en fornuftig pris. I tillegg har de høye standarder for kvalitet, etikk og miljø. Det appellerer både til kundene og til meg. Jeg opplever det gang på gang at kundene får litt sånn wow-følelse.

Jeg har bakgrunn fra butikk og service innen forskjellige bransjer med høyt tempo og utstrakt kundekontakt. Jeg har dratt god nytte av det når jeg ble franchisepartner, men jeg hadde ikke erfaring fra kjøkkenbransjen. Det viktigste jeg har tatt med meg er å møte kunden på en god måte. Vi har et superhøyt servicenivå i butikken på Skøyen. Jeg liker at det er så mye konkurranse, for kundene er alltid innom våre konkurrenter, før de kommer tilbake. Hos oss blir de sett, hørt og får den hjelpen de trenger.

Jeg ble tatt godt imot på alle mulige måter av Schmidt. Man kan alltid ønske seg mer opplæring når man går inn i en ny bransje, men det handler også om å tørre og kaste seg ut i det. Du jobber for deg selv og driver ditt eget firma. Alt er opp til deg selv, men i bakhånd har det alltid vært god support fra Schmidt når utfordringer har dukket opp.

Inntjening og resultat har stått i forhold til forventningene, men jeg har nok investert ekstremt mye tid dette første året. Man teller jo ikke egne timer. Investering av egen tid tror jeg alle må forstå er en forutsetning for å komme i gang. Og som franchisetaker må du selv gå i front, ta dialogen med kundene og selge. Dette er ikke primært en administrativ jobb, men du må trives i en hektisk og krevende arbeidshverdag. Tenke kunde først. Få med deg et topp motivert team som trives og lykkes sammen og du er langt på vei. Du må være ambisiøs og villig til å legge inn den innsatsen som kreves.

Føler du at det du har lest passer for deg, så er det bare å sette opp en plan og ta og føle på om man har lysten og det som skal til. Og så er det viktig å tørre og prøve! Det er nok av folk som sitter i gyngestolen når de blir gamle og grå og som angrer på alt de ikke gjorde. Just Do It!

Lene Johansen, franchisetaker for Schmidt Skøyen og Drammen siden 2017