Tjent penger fra dag én med økende kurve!

Da jeg jobbet i eiendomsbransjen hadde vi avtale med en kjøkkenleverandør som vi sendte kundene våre til, og jeg fikk øynene opp for at de betalte i dyre dommer for tilvalg, og dessuten var hele prosessen svært lang og tungvint fra kjøkkenleverandørens side. Det var i de prosessene der at jeg ble oppmerksom på Kvik, en nytenkende, effektiv og dynamisk kjede hvor ting ble gjort på annerledes måte. Jeg likte konseptet, det var her jeg ville ha kjøpt kjøkken selv og. Jeg kjente etter hvert at jeg også savnet en mer hektisk hverdag med flere kollegaer, som jeg hadde i min tid som leder i McDonald’s. Det var da jeg bestemte meg for å kontakte Cappa for en franchisemulighet hos Kvik, og det har jeg ikke angret på et sekund!

Hele prosessen med å bli franchisetaker i Kvik har jeg vært veldig fornøyd med. Jeg fikk god opplæring hos Kvik i Danmark og ute i butikk hos andre franchisetakere, så jeg følte meg 100% klar da jeg åpnet butikken. Ikke minst har det vært god oppfølging underveis også, Kvik er veldig til stede for å hjelpe deg å lykkes.

Lykkes vil jeg absolutt si at jeg har gjort. Jeg har vært franchisetaker i 2,5 år nå, første året omsatte vi for 15 millioner, og i fjor omsatte vi for 31 millioner med et meget godt resultat. I år er vi også i kjempevekst, og vi rekrutterer stadig nye medarbeidere. Kvik Ski har de mest fornøyde kundene i Norge så langt i år, og det er jeg veldig stolt over. Skal man lykkes som franchisetaker, så vet jeg at man må jobbe hardt. Alt blir hva man gjør det til, og jeg har hatt høye krav til meg selv. Man må lære av sine feil underveis, og vite at det går opp og ned. Det er krevende til tider, men når man når resultater, så er det så gøy! Jeg må også nevne at jeg har et fantastisk bra team, og vi har det så moro på jobb. Kvik Ski mottok hele 4 priser på Kviks årlige årsmøte, deriblant beste selger globalt.  Nøkkelen til suksess er å ha dyktige medarbeidere med på laget.  Jeg merket fort at det var nyttig å ha erfaring som leder fra tidligere, og å ha den grunnleggende forretningsforståelsen i bunn.

Jeg vil si til andre, som vurderer å bli franchisetaker, at det virkelig er kun opp til deg selv om du lykkes, så lenge konseptet er bra, for verktøyene ligger der.

Jan Stadven, franchisetaker i Kvik Ski siden 2016.

Jan Stadven vant prisen «Årets franchisetaker» i Norge under Franny Awards 2019, arrangert av Virke og FranchiseArkitekt. Les juryens begrunnelse her.

Av Cappa, 24. august 2018.