Are Sjåland til Cappa

Vi ønsker Are Sjåland velkommen til Cappa!

Are har de siste syv årene vært salgssjef i REMA 1000. Tidligere har han jobbet i Reitan Convenience som distriktssjef i både Narvesen og 7-Eleven. Han har drevet med opplæring og konseptutvikling i Sunkost, han har jobbet som foredragsholder, motivator og nå sist bidratt inn i suksess-konseptet Lykketegning.

Opp gjennom årene har Are ledet butikksjefer, franchisetakere og ansatte i administrasjon. Han er en utpreget teambuilder som har coachet/motivert og bygget vinnerkultur i sine team. Are vet hva som skal til for å lykkes som kjøpmann eller franchisetaker og han vet hvilke kvaliteter og egenskaper man trenger for å drive en god og lønnsom bedrift.

Are kommer opprinnelig fra Strømmen, og er bosatt med sin familie i Sarpsborg. Han går nå inn i en rolle som Senior rådgiver hos Cappa.

Hvorfor ønsket du å jobbe med rekruttering og rådgivning hos Cappa?

Jeg kjenner Cappa fra min tid i Reitan Convenience, som vår leverandør av rekrutteringstjenester. Det var et meget godt samarbeid med en bedrift som alltid leverte som avtalt, strukturert, profesjonelt og redelig. I tillegg er de ansatte i Cappa faglig dyktige og de er veldig behagelige å samarbeide med. Man vet at Cappa leverer. Det var viktig for meg den gangen, og det er veldig viktig for meg nå når jeg har bestemt meg for å skifte side av bordet. Slik jeg tenker skal en samarbeidspartner innenfor rekruttering være en forlenget hånd av virksomheten. De skal kjenne kulturen, kravene som stilles, de positive sidene og ikke minst de utfordrende sidene. Det er tross alt to parter som skal inngå et «forhåpentligvis» langsiktig og lønnsomt samarbeid og da er det viktig at dette gjøres riktig og profesjonelt fra første kontakt. Jeg har selv rekruttert mange ansatte og kjøpmenn opp igjennom årene og dette er noe jeg syns har vært spennende og veldig meningsfylt.